100dagen.reismee.nl

Dag 23.

Deze nacht schrok ik wakker van de aardbeving die schijnbaar in Bologna zijn episch centrum had. Intussen de uitgang van de Alpen gisteren gevonden, de hele dag langs de rivier Adige gefietst om in de middag in Verona uit te komen. Echt Italie, de automobilisten proberen je zo dicht mogelijk in te halen, de pasta en de koffie zijn lekker en het bier niet. De camping is gevestigd in een fort met een pracht uitzicht over de stad, de tent staat zodoende tussen de dikke wallen van het fort en onder de wijnranken. Bij aankomst weer enkele bekende fietsers gevonden, deze ochtend afscheid genomen, de een gaat richting station omdat het einde van de vakantie nadert. Een ander stel fietst door naar Rome maar mijden daarbij liever de Appenijnen. Vandaag had ik een rustdag ik heb daarbij Verona bekeken, omdat ik nog steeds pijn aan mijn achillespees en onder in mijn kuiten heb, gaat het lopen wat minder. Bij het fietsen geen centje pijn.

Om de weg te vinden heb ik een routeboekje (van Reitsma dus), daarin een kaartje met de ingetekende route en een handbeschreven gedeelte. Verder nog de Garmin GPS, dit is een soort fiets TomTom waarbij ik vooraf de routes heb gedownload, reuze gemakkelijk. Als laatste heb je ook nog met grote regelmaat de routeaanduidingen aan de weg. Ondanks deze driedubbele zekerheid zit ik vaak nog zoveel om me heen te kijken dat ik van de route raak. Het barst hier van de wielrenners/sters, de een in een nog knappere outfit dan de ander. Het tempo is echter niet bijzonder. soms kruip ik erachter en rijdt een tijdje mee, veelal doet men of men niets merkt. Verder reageert iedereen vriendelijk en vaak ook met bewondering.

Nou werkend volk tot ziens,

Ton & Karin

Het is goed om te horen dat je niets is overkomen bij de aardbeving van deze ochtend. Vanavond zijn we met pa wezen uit eten om zijn 95ste verjaardag van morgen te vieren. Als je door de Apennijnen rijdt kun je wellicht als Ducatist in Bologna het Ducati museum bezoeken. Lijkt mij een leuke afwisseling met het fietsen. Tenslotten heb je in Thüringen het Deutsche Bratwurstmuseum al gemist. Fiets ze.

Anton

Ha die Jos, vanavond je reisverhalen weer eens gelezen. Ben vorig jaar met zoon Koen op de motor de Alpen over geweest .... vond ik al heel wat. Maar jij op de fiets.... een hele prestatie. Leuk om je verhalen te lezen. Zo te lezen brengt het je terug naar de eenvoud: eten, slapen, genieten van het landschap, balen van de regen en naar die trappers kijken..... hoeveel keer moeten ze nog rond vandaag.
Geniet er van man! En hopelijk ontmoet je bijzondere mensen.

Michel

Hey Jos,

Zo te lezen lig je behoorlijk op schema. Eigenlijk niet zo leuk om je verhalen en avonturen te lezen....jalours makend namelijk. Hou je taai en succes met de pezen.

Berend

Hoi Jos,

Leuk om je avonturen zo bij te houden. Het roept bij mij al een vakantiegevoel op als je over Italie vertelt... Heerlijk die pasta en die arrogante Italianen!
Geniet ervan! Groet,

Berend

René

Jos,jij maakt ook weer eens wat mee, een aardbeving. Het is dat het op het nieuws was anders werd je niet geloofd. Hier alles stabiel hetzelfde, trots op 31,7,maar wat zegt dat nu. We volgen je trouw en zijn een beetje jaloers. Daarbij weten we hoe het is ,leuk hè.

Marian

Hoi Jos,
Eindelijk eens even tijd gehad om op je weblog te kijken, klinkt allemaal erg goed alleen die Alpen! pfff moet er niet aan denken, maar knap hoor dat je het gehaald hebt. De aardbeving lijkt me wel wat minder maar gezien je reactie heb jij er gelukkig weinig last van gehad. Dag 23 alweer! wat gaat die tijd toch snel. Vandaag en morgen zijn je collega's lekker bezig met het nieuwe compentiemodel, zal je wel missen zeker (!) Nou hou je haaks en hartelijke groeten Marian