Dag 43
Hallo Holland.
Nog even over de laatste foto van die berg. Welke berg denk je misschien wanneer je de foto ziet. Ik nam hem op de camping toen hij inderdaad al verdwenen leek. Maar de hele dag was ik er mee bezig, klimmen, dalen totdat je denkt dat je hem kwijt bent en dan ga je weer omhoog. Aan de andere kant keek je op het dal waar de Tiber stroomt, uiteindelijk belandde ik na een onmogelijke klim (1,2 km 10-13 %) in Assisie. De weg heen naar Rome reed ik door Toscane op de terugweg nu doorkruis ik Umbrie. Het is moeilijk uit te leggen maar het verschilt best wat. Toscane is wat meer harmonieus met zijn netjes golvende landschap en keurige rijen cypressen, Umbrie heeft meer eikenbomen en is wat meer ruwer maar daardoor ook wat verrassender. Allemaal mooi en echt een belevenis op de fiets. Hier in Assisie ook weer echt heel bijzonder, gaat het over St. Franciscus de dierenvriend (waarschijnlijk beschermheilige van de vegetariers). Hij lijkt mij een soort boedistische katholiek en je ziet ook op andere plaatsen in Italie nog wel eens van die Fransiscanen lopen vaak ook jongeren. Assisie is mooi om dat het Romaans is en zodoende eenvoudig wat dan weer mooi strookt met de ideeen van voorgaande heilige. Op dit ogenblik zit ik in een jeugdhotel, daar bivakkeert ook een meisje die is komen aanlopen vanuit Florence. Verder ontmoette ik ook nog twee Australiers die vanuit Athene naar de noordkaap op weg waren, fietsend dus. Ik heb het verder goed naar mijn zin en de pijn in de pezen is ook al wat minder.
Leuk dat je zoveel vertelt. Lijkt wel of je eraan gewend bent nu en in rust kunt genieten.
Leuk dat je zoveel vertelt. Lijkt wel of je eraan gewend bent en meer in rust kunt genieten. X
Hoi Jos, ik merkt dat de druk v/d ketel is je gaat zelfs weer op niveau kletsen over je lievelingsonderwerp "Geschiedenis" en wat is de geschiedenis over meisjes die je volgen vanuit Florence?? hier ( 10 juni) eindelijk weer eens een lekker dagje qua weer. He hou je in de gaten dat je bijna op de helft zit van je ..
Hoi broertje, tja in een jeugdhotel ontmoet "gelukkig" mensen die niet van de Toppers houden. Je bent wel goed bezig maar ik had ook niet anders verwacht van een echte van Hulten! Nou zit mijn ene broer in Italie, mijn andere in Alaska en mijn wederhelft in Iran, waar ik drie weken geleden geweest ben, ook indrukwekkend. Maar het wordt wel wat stilletjes in de familie, pa praat ook niet voor drie. Je krijgt de groeten van ons pa, hij zit hoofdschuddend te luisteren als ik jouw reisverhalen vertel: tja tja tis toch wa helemaal in oe eentje op `t fietske. Maar hij vindt het toch ook een hele prestatie, wat het ook is. Nou fiets ze en tot de volgende keer houdoe X
Hey Joske,
Volgens mij heb je nu echt de rust gevonden, gezien je vele berichtjes en foto's. Rome was erg leuk, begreep ik van Anita. Ze moest wel ff wennen aan je wielrennerstuniek, die scherp afgetekend istond/staatop je torso!!Hey man, op naar het noorden. ( heb je al negerkuiten??!!).
Enjoy!!!