100dagen.reismee.nl

Dag 27

De Appenijnen daar ging het vandaag allemaal om. In de aanloop naar de grotere klim werd ik aangemoedigd door al die flitsende wielrenners. Eenmaal op weg naar Monte di Fo zag ik niemand meer. Misschien kwam het ook door het tijdstip, want op het heetst van de dag zitten of liggen die Italianen natuurlijk binnen. Misschien niet verstandig maar wel lekker stil op de weg naar boven. Het is warm minstens dertig graden dus het enige geluid is het getik van mijn zweet op de fiets. Ja dat is weer heel anders klimmen. Constant stijgen en dalen, wel ben je een kwartier aan het klimmen en maar drie minuten aan het dalen. Plotseling zie ik rechts van mij wel een erg grote vogel. Hebben ze hier in de Appenijnen arenden? Misschien moet ik wat meer rusten en drinken. De voorgaande drie dagen waren ronduit saai, in Verona in de stromende regen vertrokken en dat hield de hele dag zo aan, het landschap wasHollands veel tarwe en mais. De pleisterplaatsen waren wel de moeite waard, vooral Bologna maar ook Ferrara en Montagne. Morgen op naar Florence dat is al weer bijna veertig jaar geleden dat ik daar was.

Petra

Wat ga je hard Jos!!!
Klinkt goed! Kus.

Erik

Ha Jos

Dehydratie of niet, naast een enkele wolf of bruine beer komt ook de koningsadelaar daar voor.
Lijkt wel 1 lange afdaling naar Rome zo snel als je gaat.

Anton

Ha Jos, Ja, Florence, veertig jaar terug.... dat zouden Ad, jij en ik geweest kunnen zijn. Toen kwam Hurricane van Bob Dylan uit de jukebox, op de camping daar.
Daarna ben ik er nog een aantal keren geweest, vorig jaar met vriendin Marjan. Het blijft een prachtige stad.

En in je afdaling naar Rome zou ik zeker ook Siena aandoen. Het mooiste plein van de wereld is daar te zien PIazza del Campo.

Nou, geniet ervan!